Vers koken voor bewoners in de langdurige zorg

Onze Smaakchefs hebben een passie voor koken én voor de zorg. Ze bereiden verse warme maaltijden op groepen in de kleinschalige zorg waar bewoners, van jong tot oud, met elkaar wonen. Altijd bereid met verse ingrediënten, lekker en gezond.

Waarom vers koken bijdraagt aan beleving

Het draait niet alleen om eten, maar juist ook om de totaal beleving die de maaltijd biedt. Van geuren die de ruimtes vullen tot herkenbare smaken en reuring in de keuken. Bewoners hebben inspraak in het menu, doppen een boontje, maken de groentes schoon of zijn betrokken door simpelweg in de keuken aanwezig te zijn. 

Smaakchef ontzorgt de zorg

Ook voor het zorgpersoneel op de groep is Smaakchef een uitkomst. Zij worden ontzorgd doordat de Smaakchef de volledige bereiding van de warme maaltijd op zich neemt en daar de bewoners op een leuke manier bij betrekt. Dit zorgt voor goede maaltijd op tafel én een fijne sfeer op de groep. Geen hectiek, maar rust en overzicht rondom het eetmoment. Dat is letterlijk een zorg minder voor een zorgmedewerker met een drukke agenda.

Vers koken voor bewoners in de langdurige zorg

Onze Smaakchefs hebben een passie voor koken én voor de zorg. Ze bereiden verse warme maaltijden op groepen in de kleinschalige zorg waar bewoners, van jong tot oud, met elkaar wonen. Altijd bereid met verse ingrediënten, lekker en gezond.

Waarom vers koken bijdraagt aan beleving

Het draait niet alleen om eten, maar juist ook om de totaalbeleving die de maaltijd biedt. Van geuren die de ruimtes vullen tot herkenbare smaken en reuring in de keuken. Bewoners hebben inspraak in het menu, doppen een boontje, maken de groentes schoon of zijn betrokken door simpelweg in de keuken aanwezig te zijn. 

Smaakchef ontzorgt de zorg

Ook voor het zorgpersoneel op de groep is Smaakchef een uitkomst. Zij worden ontzorgd doordat de Smaakchef de volledige bereiding van de warme maaltijd op zich neemt en daar de bewoners op een leuke manier bij betrekt. Dit zorgt voor goede maaltijd op tafel én een fijne sfeer op de groep. Geen hectiek, maar rust en overzicht rondom het eetmoment. Dat is letterlijk een zorg minder voor een zorgmedewerker met een drukke agenda.

Smaakt dit naar
meer? 

Neem contact op met

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef

Betaalbaar en gezond eten in de zorg

Smaakchef van Albron is een slimme zet voor zorginstellingen die op lange termijn kosten willen besparen. Door vers en gezond te koken, bevordert Smaakchef het welzijn van bewoners, wat leidt tot minder medische zorg en dus lagere kosten. Dit preventieve model houdt zorg betaalbaar en gezond eten centraal.
Daarnaast ontlast Smaakchef zorgmedewerkers, zodat zij zich kunnen richten op hun echte zorgtaken. Dit betekent directe besparingen en een hogere kwaliteit van zorg. Een win-win voor iedereen: bewoners genieten van lekkere, gezonde maaltijden en zorgverleners hebben meer tijd en minder stress.

Wat zeggen onze opdrachtgevers over Smaakchef?

“Voorheen kwamen er veel klachten over het eten. Het was te ver doorgekookt of juist nog rauw. Nu staan er getrainde professionals, waardoor we zeker weten dat de maaltijden de juiste consistentie en voedingswaarden bevatten. Bovendien hoeven mijn zorgcollega’s nu niet zelf te koken, waardoor zij ontzorgd worden en meer tijd hebben voor hun echte zorgtaken.”
- Susan Weijman, Manager Zorg bij Careyn
“Smaakchef vind ik hier echt een privilege. Er wordt vers gekookt. Er worden geen pakjes en zakjes gebruikt. Verse groente, vers fruit, verse kruiden. Als je aanwezig bent op de groep, dan ruik je al in de gangen dat de Smaakchef de knoflook in de pan heeft, de uitjes aan het fruiten is. De hele afdeling ruikt dan lekker naar een vers restaurant.”
- Marian van den Hanenberg, verpleegkundige De Zorggroep de Rooyhof

Wat zeggen onze opdrachtgevers over Smaakchef?

“Voorheen kwamen er veel klachten over het eten. Het was te ver doorgekookt of juist nog rauw. Nu staan er getrainde professionals, waardoor we zeker weten dat de maaltijden de juiste consistentie en voedingswaarden bevatten. Bovendien hoeven mijn zorgcollega’s nu niet zelf te koken, waardoor zij ontzorgd worden en meer tijd hebben voor hun echte zorgtaken.”
- Susan Weijman, Manager Zorg bij Careyn
“Smaakchef vind ik hier echt een privilege. Er wordt vers gekookt. Er worden geen pakjes en zakjes gebruikt. Verse groente, vers fruit, verse kruiden. Als je aanwezig bent op de groep, dan ruik je al in de gangen dat de Smaakchef de knoflook in de pan heeft, de uitjes aan het fruiten is. De hele afdeling ruikt dan lekker naar een vers restaurant.” 
- Marian van den Hanenberg, verpleegkundige De Zorggroep de Rooyhof

Inspiratie

Heb je een vraag, opmerking of gewoon zin in een goed gesprek? Wij zijn er voor je! Laat van je horen en we helpen je graag verder.