Elke dag vers, met liefde voor de zorg

Al meer dan 30 jaar bereiden onze Smaakchefs met aandacht en liefde verse maaltijden voor bewoners in de langdurige zorg. Wij geloven dat goed eten meer is dan een maaltijd op tafel. 

Altijd een lekkere, gevarieerde & verse maaltijd op tafel voor jouw bewoners

Hoe zorg je iedere dag opnieuw voor een goede maaltijd? Wij begrijpen dat tekort aan personeel, meer zorgvraag en veranderende voedingswensen het lastig maken om altijd kwaliteit te bieden. 

Onze Smaakchefs hebben een passie voor koken én voor de zorg. Ze bereiden dagelijks verse warme maaltijden op groepen in de kleinschalige zorg waar bewoners, van jong tot oud, met elkaar wonen. Altijd bereid met verse ingrediënten, lekker en gezond.

Elke dag vers, met liefde voor de zorg

Al meer dan 30 jaar bereiden onze Smaakchefs met aandacht en liefde verse maaltijden voor bewoners in de langdurige zorg. Wij geloven dat goed eten meer is dan een maaltijd op tafel.

Altijd een lekkere, gevarieerde & verse maaltijd op tafel voor jouw bewoners

Hoe zorg je iedere dag opnieuw voor een goede maaltijd? Wij begrijpen dat tekort aan personeel, meer zorgvraag en veranderende voedingswensen het lastig maken om altijd kwaliteit te bieden.

Onze Smaakchefs hebben een passie voor koken én voor de zorg. Ze bereiden verse warme maaltijden op groepen in de kleinschalige zorg waar bewoners, van jong tot oud, met elkaar wonen. Altijd bereid met verse ingrediënten, lekker en gezond.

"Pannen op het fornuis, de heerlijke geur uit de keuken, een vertrouwd gezicht en een luisterend oor: dat voelt als thuis."

Onze beloftes voor jouw zorgorganisatie

Jouw zorgteam ontzorgd

Voor de zorgmedewerkers op de groep is Smaakchef een uitkomst. Zij worden ontzorgd doordat de Smaakchef de volledige bereiding van de warme maaltijd op zich neemt en daar de bewoners op een leuke manier bij betrekt. Dit zorgt voor goede maaltijd op tafel én een fijne sfeer op de groep. Geen hectiek, maar rust en overzicht rondom het eetmoment. Dat is letterlijk een zorg minder. 
  • Volledige bereiding van de warme maaltijd
  • Bewoners worden op een leuke manier betrokken
  • Letterlijk een zorg minder

Blije bewoners in de keuken

Het draait niet alleen om eten, maar juist ook om de totaalbeleving die de maaltijd biedt. Van geuren die de ruimtes vullen tot herkenbare smaken en reuring in de keuken. Bewoners hebben inspraak in het menu, doppen een boontje, maken de groentes schoon of zijn betrokken door simpelweg in de keuken aanwezig te zijn.
  • Totaalbeleving
  • Samen het menu bepalen
  • Betrokkenheid én participatie

Kennis en kunde in huis

Met Smaakchef haal je een flinke dosis kennis en ervaring in huis. Een vertrouwd gezicht kookt dagelijks vers op de woongroep, precies afgestemd op wat jouw bewoners lekker vinden en nodig hebben. Onze getrainde Smaakchefs weten hoe ze voor een groep koken, zonder dat er iets verloren gaat en binnen het budget van jouw organisatie.
  • Continuïteit en kwaliteit
  • Volledig afgestemd op de bewoners
  • Binnen het budget van jouw zorgorganisatie

Wij zijn er voor bewoners en de zorg

Wat zegt de zorg over Smaakchef?

Kennis & inspiratie

Smaakt dit naar
meer? 

Neem contact op met

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef

Veelgestelde vragen

Voor wie is Smaakchef?

Onze Smaakchefs koken dagelijks met zorg en aandacht een warme maaltijd op meer dan 80 zorglocaties door heel Nederland. Vaak op de woongroep, maar soms ook in de centrale keuken. Dit doen we in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.
Smaakchef past goed bij: 
  • Zorglocaties zoals verpleeg- en verzorgingshuizen, woonzorgcentra, revalidatie en kleinschalige woongroepen.
  • Woongroepen tot maximaal 22 bewoners (we kunnen ook voor meerdere woongroepen tegelijk koken).
  • Locaties met een keuken waar dagelijks of regelmatig gekookt kan worden.
  • Bewoners die, waar mogelijk, graag betrokken worden bij het bereiden van de maaltijd.
  • Verschillende dieetwensen en voedingsbehoeften.
Heb je vragen of twijfel je of Smaakchef geschikt is voor jouw zorglocatie? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Hoe werkt de samenwerking tussen Smaakchefs en de zorg?

Onze Smaakchefs verzorgen de warme maaltijd van A tot Z: van menu’s en inkopen tot koken en opruimen. Ze zijn ook een extra paar ogen en oren voor zorgmedewerkers. Daarnaast betrekken onze Smaakchefs de bewoners op een leuke manier bij de maaltijd, waardoor zorgmedewerkers de tijd en rust vinden om zich op hun zorgtaken te richten.

Wie zijn onze Smaakchefs?

Smaakchefs hebben een passie voor koken én voor de zorg. Voor de bewoners is de Smaakchef een vast en vertrouwd gezicht. 
Wat je kunt verwachten van een Smaakchef:
  • Kan goed en lekker koken voor groepen.
  • Heeft veel kennis over voeding in de zorg.
  • Blijft leren via ons leerplatform en workshops.
  • Werkt gemakkelijk met budget- en administratietools.
  • Kan zelfstandig werken, maar is sociaal en betrokken.
  • Zorgt vanuit het hart voor bewoners.
  • Weet een huiselijke sfeer te creëren.
  • Geeft zorgprofessionals de tijd en ruimte om te doen waar zij goed in zijn.

Hoe zit het met de kosten?

We helpen zorglocaties besparen door slimme inkoop, koken binnen budget en het verminderen van verspilling. Ontdek in 60 seconden wat dagelijks vers koken met Smaakchef kost.

Kan ik mijn eigen leverancier behouden als ik met Smaakchef werk?

Ja, dat kan! Onze Smaakchefs kunnen alleen de warme maaltijd verzorgen of ook de inkopen doen via jouw eigen leverancier. Toch ervaren veel zorgorganisaties de voordelen van onze complete dienstverlening. Onze Smaakchefs zijn experts in budgetgericht bestellen en koken op maat, wat helpt om verspilling te verminderen. Als we het hele proces mogen verzorgen, werken we graag samen met Van Hoeckel.

Wat kan je verwachten als je gaat samenwerken met Smaakchef?

Om de opstart en het samenwerkingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen, werken we in verschillende stappen. Van het afstemmen van praktische details tot het voorbereiden van de locatie voor een optimale samenwerking.
Het Smaakchef-team bestaat, naast jullie vaste Smaakchef, uit een coördinator en een regiomanager. De Smaakchef is het eerste, dagelijkse aanspreekpunt. 
  • Stap 1: Gezamenlijk afstemmen van de offerte, praktische details en het menu voor de eerste weken. De zorgorganisatie vult de cliëntenkaart in met alle dieetwensen, allergieën en gewenste consistenties.
  • Stap 2: Locatie voorbereiden. We controleren de keukeninventaris, bestellen ontbrekende items en plannen de kick-off voor medewerkers en bewoners. De boodschappen voor de eerste week worden geregeld.
  • Stap 3: Goed van start gaan. De Smaakchef kookt volgens het afgesproken menu en krijgt on-the-job coaching van de coördinator. Na de eerste week evalueren we en stellen we een opstartrapport op met verbeterpunten.
  • Stap 4: Evalueren. Na een maand bespreken we de voortgang, evalueren we de samenwerking en passen we waar nodig aan voor een duurzame samenwerking.