The Green House

The Green House is niet zomaar een gebouw; het is een levendig voorbeeld van duurzaamheid en circulariteit in het hart van Utrecht.

Circulair van gebouw tot menu

The Green House is een volledig circulair en duurzaam paviljoen in Utrecht, op de hoek van de Croeselaan en Rabostraat. Dit unieke gebouw is volledig demontabel en wordt na 15 jaar herbouwd, met hergebruikte materialen zoals de glazen gevelbekleding van de voormalige Knoopkazerne. Het paviljoen werkt met een circulair businessmodel waarbij producten worden geleased of geleverd naar gebruik.
Binnen biedt The Green House een circulair restaurant en buurthuis. Hier draait alles om lokale, seizoensgebonden ingrediënten en een keuken zonder stekkers, wat het energieverbruik minimaliseert. Onze Dutch Cuisine filosofie staat voor eten zonder kunstmatige toevoegingen, minder vlees, en zo min mogelijk verspilling. Groenten en kruiden worden vers verbouwd in onze eigen urban farm.

Restaurant en buurthuis

Bezoekers kunnen hun gerechten kiezen op basis van smaak, prijs en circulaire criteria zoals CO2-uitstoot en lokaliteit. Ons diverse team, inclusief medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, brengt deze visie elke dag tot leven.
The Green House wil circulariteit mainstream maken en fungeert als ontmoetingsplek voor zowel het bedrijfsleven als inwoners van Utrecht. Het is een broedplaats voor circulaire ideeën en een podium voor pioniers van het circulaire denken. Eten, drinken en gastvrijheid brengen mensen samen en maken hen bewust van duurzame mogelijkheden. The Green House bruist dagelijks van de activiteiten en is 'the place to be' voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame toekomst!

Albron in de horeca

René Rijpkema

Business Development Manager

René Rijpkema

Business Development Manager