Fork Cookies (Zandkoekjes)

"Deze koekjes zijn een familierecept dat doorgegeven is van generatie op generatie. Mijn moeder maakte ze altijd met haar kleinkinderen en nu bak ik ze regelmatig met mijn eigen kleinkinderen. Het is een simpel maar dierbaar recept dat voor ons altijd een fijn gevoel oproept."

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 125 gram basterdsuiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in.
  2. Klop de boter in een grote kom tot een zachte massa. Voeg de suiker toe en roer er vervolgens het bakmeel doorheen. Gebruik je handen om het mengsel samen te voegen tot een zacht, niet plakkerig deeg.
  3. Rol het deeg tot balletjes ter grootte van een walnoot (ongeveer 30 stuks) en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  4. Druk elke bal licht aan met een vork die in koud water is gedompeld, zodat er een vorkpatroon ontstaat.
  5. Bak de koekjes 15-20 minuten, tot ze licht van kleur zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Tip: Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, en het best dezelfde dag gegeten worden.