Gevulde rotiplaat met eieren en aardappels in masala & spinazie

"Mijn opa kwam op zijn 17e vanuit India naar Suriname en bracht dit recept mee. De roti is het brood, dat zowel bij het ontbijt, de lunch als het diner kan worden gegeten. Als je de roti als avondmaaltijd wil klaarmaken dan kun je er wat meer gerechten bij serveren, zoals in dit geval met aardappels en eieren in masala en spinazie. Het bereiden van deze maaltijd brengt me in contact met mijn roots en herinnert me aan de tradities van mijn voorouders."

Ingrediënten voor de rotiplaat

  • 500 gram patent bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 200-250 ml handwarm water
  • 300 gram kruimige aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze Rotiplaat

  1. Meng het bloem met de olie en het bakpoeder. Voeg beetje bij beetje het handwarme water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten.
  2. Schil en kook de aardappels met een snufje zout tot ze gaar zijn. Giet af en stamp samen met de fijngehakte knoflook en gemalen komijn tot puree. Laat afkoelen.
  3. Verdeel het deeg in 6 ballen. Rol elke bal uit en vul met de aardappelpuree. Vouw het deeg dicht en zorg dat de puree goed binnen blijft.
  4. Rol de gevulde deegballen voorzichtig uit op een met bloem bestoven werkblad.
  5. Bak de roti in een pan met wat olie op laag vuur tot beide zijden goudbruin zijn.

Ingrediënten voor eieren en aardappels in masala

  • 6 eieren
  • 200 gram aardappels
  • Olie om te frituren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels masala (kerrie)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml water
  • 1 maggiblokje
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gesneden selderijblad
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze eieren

  1. Kook de eieren, laat ze afkoelen in ijswater en pel ze. Bak de eieren goudbruin in een beetje olie en zet apart.
  2. Fruit de ui en knoflook in olie en voeg de masala toe. Bak even mee.
  3. Voeg tomatenpuree, het maggiblokje, zwarte peper en aardappels toe. Giet het water erbij en laat 20 minuten sudderen tot de aardappels gaar zijn.
  4. Voeg de gebakken eieren toe en laat de saus inkoken. Garneer met selderijblad.

Ingrediënten voor de spinazie

  • 400 gram verse spinazie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze spinazie

  1. Was de spinazie goed. Bak de ui en knoflook kort aan in wat olie.
  2. Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Breng op smaak met zout.