Polenta Fries

"Ik leerde dit gerecht van mijn vader op Aruba, waar we polenta, of ‘funchi’, vaak als bijgerecht aten. Het was traditie om de restjes krokant te bakken en de volgende dag met een eitje en spek als ontbijt te eten. Ik heb er een snackvariant van gemaakt waar we dol op zijn in huis. Een belangrijke waarde die ik heb geleerd van mijn vader is dat eten niet alleen om het eten op zichzelf gaat, maar ook om het gezamenlijk koken. Dat geef ik graag door aan mijn gezin. Dit gerecht geeft mijn kinderen hetzelfde warme gevoel als ik er vroeger van kreeg”

Ingrediënten

  • 250 gram maismeel
  • 1000 ml water
  • 60 gram boter
  • 60 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 25 gram Sriracha
  • 100 gram mayonaise
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook met een beetje zout.
  2. Strooi het maismeel al roerend in het kokende water. Blijf roeren tot het een homogene massa is.
  3. Kook de massa op een laag vuur tot het gaar is. Haal de pan van het vuur.
  4. Voeg de boter en geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met peper en rasp van de limoen.
  5. Stort de massa in een vorm en laat onder druk afkoelen.
  6. Snijd de afgekoelde polenta in dikke frieten en bak deze krokant in een pan met olie.
  7. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat peper, limoensap en extra limoenrasp.
  8. Meng de mayo met de sriracha en voeg naar smaak meer of minder sriracha toe.
  9. Serveer de polenta fries met de limoen-sriracha mayo.