Philadelphia en Albron

Hoe kunnen we bewoners die zorg of extra ondersteuning nodig hebben, meer beleving bieden rond de maaltijdmomenten?

Voorheen bereidden koks de maaltijden voor bewoners in een centrale keuken. De zorglocatie ontving het avondmaal daarna in au bain-marie-bakken. De inwonende cliënten konden niet horen, zien of ruiken dat er werd gekookt. Albron bracht de beleving rond het maaltijdmoment terug met de inzet van Smaakchef, die ter plekke kokkerelt met verse ingrediënten en daar de bewoners – waar mogelijk – een actieve rol in geeft. Zo krijgen de maaltijden meer waarde.
Sinds de intrede van Smaakchef is al het waardevolle van samen koken en eten terug op de woonlocatie in Brummen. Bewoners die kunnen en willen, helpen de Smaakchef enthousiast met de voorbereiding. Iedereen hoort, ziet en ruikt dat er wordt gekookt. Vanuit de keuken komen heel huiselijk de pannen weer op tafel en bewoners genieten met trots en plezier van hun gezamenlijke maaltijd.

“De Smaakchef van Albron maakt voor onze bewoners de maaltijd echt onderdeel van hun dagelijks leven. De reuring, de geuren, de geluiden: eten is hier net zo’n belevenis als thuis. Dat doet onze bewoners goed. Na het succes van ons pilotproject werken nu ook andere locaties met dit concept. ”

Alfred Vriezekolk – Locatiemanager Cluster Intensieve Zorg

Albron in de zorg

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef

Ellen Willemsen

Consultant Smaakchef