Bij Albron geloven we dat eten een verbindende kracht heeft. De producten van regeneratieve landbouw helpen ons om die verbinding te versterken – met elkaar, met je lijf, met de natuur en met de toekomst. Laten we samen zorgen dat elke hap bijdraagt aan een betere wereld.

De nieuwe
status quo
voor bedrijfsrestaurants

Bij Albron willen we graag impact maken; op sociaal, duurzaam en gezond. Eén van de manieren om impact te maken is inzetten op regeneratieve landbouw. En impact maken doe je samen. Zo is de samenwerking ontstaan met de eerste regeneratieve cateraar van Nederland The Farm Kitchen. Opgericht door ervaren en bezielde ondernemers die alles weten van heerlijk eten én de duurzame noodzaak van ons voedselsysteem. In samenwerking met The Farm Kitchen brengen we regeneratieve landbouw binnen bedrijfscatering.
Of je nu kiest voor een paar smakelijke modules, zoals onze verse soepen en salades, of het volledige Farm Kitchen-concept omarmt, wij zorgen voor een duurzame en gezonde impact. Zo genieten jouw medewerkers elke dag van heerlijk en verantwoord eten.
regeneratieve landbouw bedrijfsrestaurant

Regeneratieve landbouw de nieuwe status quo voor bedrijfsrestaurants

Hoe kunnen we samen beter zorgen voor de wereld om ons heen? Regeneratieve  landbouw speelt hierin een sleutelrol. Het gaat verder dan verduurzaming alleen. Zo draagt regeneratieve landbouw positief bij aan de natuur, het klimaat, voedselzekerheid en het welzijn van mensen. Download de brochure voor het verhaal achter regeneratieve landbouw.

Lokaal, duurzaam, gezond én lekker

Waar verduurzaming vaak gericht is op het verminderen van negatieve impact, gaat regeneratieve landbouw een stap verder: het richt zich op herstel en het benutten van natuurlijke processen. Niet tegen de natuur werken, maar mét de natuur. Zo draagt regeneratieve landbouw positief bij aan de natuur, het klimaat, voedselzekerheid en het welzijn van mensen.
  • De bodem als basis van alles; een gezonde bodem is de kern van regeneratieve landbouw.
  • Leven terugbrengen in de bodem; een levende bodem is een veerkrachtige bodem.
  • Regeneratief is voor iedereen; het is toegankelijk voor elke boer.
  • Gezonde planten; gezonde mensen en dieren

Samen voor een regeneratieve 
toekomst

duurzame bedrijfscatering duurzaam bedrijfsrestaurant

Bijdragen aan SDG's

Het omarmen van regeneratieve landbouw voor jouw bedrijfsrestaurant draagt bij aan het behalen van de SDG (Sustainability Development Goals). 

Regeneratieve landbouw speelt een cruciale rol in het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) 11 tot en met 17. Door milieuvriendelijke praktijken toe te passen, ecosystemen te herstellen en samenwerkingen tussen belanghebbenden te versterken, draagt deze vorm van landbouw bij aan een veerkrachtigere en eerlijkere wereld.

Van het bevorderen van duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11) tot het stimuleren van sterke partnerschappen (SDG 17), regeneratieve landbouw biedt oplossingen die zowel de natuur als de samenleving ten goede komen. Door deze principes te omarmen, werken we samen aan een toekomst waarin voedselproductie hand in hand gaat met ecologisch herstel en sociale rechtvaardigheid.
duurzame catering duurzaam bedrijfsrestaurant

Duurzaam

De 100% natuurlijke ingrediënten komen rechtstreeks van onze Nederlandse boeren, oprecht een korte keten. Plantaaridge producten, geoogst mét de natuur en altijd uit het seizoen. 
vitaliteit catering gezonde catering gezond bedrijfsrestaurant

Vitaal

De verse ingrediënten hebben een hoge voedingswaarde en minder residuen van  chemicaliën. Dat is goed voor de vitaliteit. Bovendien smaakt het gerecht voller. Gezond én lekker. 
regeneratieve landbouw sociaal bedrijfsrestaurant

Sociaal

Wij bieden de regeneratieve boeren een afnamegarantie waardoor zij verzekerd zijn van inkomen. Zij krijgen hiervoor een eerlijke prijs. Dat is samenwerken met  impact.

Samen impact maken

bedrijfsrestaurant duurzaam gezonde catering

Ervaar het zelf!

Welkom! Ervaar en proef zelf onze lekkere, gezonde en duurzame gerechten uit regeneratieve landbouw. Vraag hieronder een afspraak aan. Tijdens de afspraak vertelt Stef je alles over het eten en drinken en staat er een lekkere lunch voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen regeneratieve, biologische en conventionele landbouw?

Regeneratieve landbouw maakt gebruik van bestaande teeltpraktijken uit de biologische sector, gecombineerd met inheemse, traditionele vormen van landbouw die wereldwijd bekend staan als ‘agro-ecologie’. Daarin vinden we allerlei principes die de bodem beschermen en biodiversiteit stimuleren, zoals het gebruik van bodembedekkers, gewasrotatie, bloemstroken, kruidenrijk grasland, niet-kerende-grondbewerking en recycling van natuurlijke grondstoffen.

Zijn er bedrijfsrestaurants die regeneratieve landbouw succesvol toepassen?

Binnen bedrijfsverzamelpand Pharos in Hoofddorp exploiteert The Farm Kitchen het restaurant volledig gebaseerd op regeneratieve landbouw. De ingrediënten komen van boer Jan Ham.

Hoe draagt regeneratieve landbouw bij aan de vitaliteit en gezondheid van medewerkers?

Voedsel afkomstig van regeneratieve landbouw wordt vaak als gezonder beschouwd, en dat heeft verschillende redenen. 
- Rijkere bodem, rijkere voeding
- Minder residuen van chemicaliën
- Hogere niveaus van antioxidanten
- Betere balans in vetzuren
- Geen genetische manipulatie
Bovenal; lokaal en seizoensgebonden, dus vers. Vers voedsel behoudt zijn voedingswaarde beter en smaakt vaak voller.

Hoe schaalbaar is het? Kunnen we klein beginnen en later uitbreiden?

We maken onze producten van regeneratieve landbouw toegankelijk voor iedereen. Door het modulair aan te bieden kun je klein beginnen en stappen maken. Begin met de soepen, dan de salades etc. Zo kun je jouw medewerkers meenemen in de transitie. Mocht jouw bedrijf er aan toe zijn, maken we het bedrijfsrestaurant in een keer volledig regeneratief.

Hoe kunnen we de impact inzichtelijk maken voor onze duurzaamheidsrapportages?

Al onze opdrachtgevers krijgen toegang tot de Impact Monitor. Hierin rapporteren wij de gezonde en duurzame resultaten van onze dienstverlening in jullie bedrijfsrestaurant. We rapporteren op percentage duurzaam, CO2 footprint, eiwittransitie, percentage gezond en zout/suiker/kcal. Via deze transparante rapportage bepalen we samen de volgende stap.

Inspiratie

Albron op het werk

Stef Leenders

Consultant

Stef Leenders

Consultant